Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Vakantie

Menorca wordt jou favoriete vakantiebestemming!

Menorca is het op 1 na grootste eilanden van de eilandgroep  “Balearen en is terug te vinden in het Oosten van Spanje.  De betekenis van de naam van het eiland is ‘kleiner eiland”  en is afkomstig van ‘insula minor’, de Latijnse benaming van Menorca.   Het eiland heeft veel verschillende volkeren gehad en waar ook veel verovering zijn geweest. Hierdoor heeft een eilanden een zeer interessante geschiedenis en cultuur.  Met dit artikel we je aanzetten om lastminute naar Spanje op vakantie te gaan naar het mooie Menorca,  het zal zonder twijfel één van de beste vakantie bestemmingen zijn waar je ooit bent geweest.

De geschiedenis van dit land gaat ver terug, er bestaan zelfs verhalen dat er al verschillende stammen op dit eiland samenwoonde in de bronstijd.  Rond 123 voor Christus is het eiland door Romein veroverd en zijn er vervolgens verschillende dorpen en steden  gesticht , namelijk: Mao, Ciutadelle en Sanitja.    Ook de moslims hebben rond 900 na Christus het eiland in handen gehad waarbij ook zij weer  een stukje cultuur achter gelaten hebben.   Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden  van het eiland is  het Santa Augeda Kasteel dat uit de tijd stamt waar de moslims aan de macht waren.  De Turkse aanval in de 16de eeuw heeft ervoor gezorgd dat er verschillende steden totaal verwoest waren.  Pas in het jaar 1802 is de stad officieel een onderdeel geworden van Spanje.

Menorca is een zeer rustig stadje omdat er niet superveel toeristen op vakantie gaan terwijl er toch veel te doen is.  Hierdoor is het fijner om door de stadjes te lopen en doordat er niet zoveel toeristen zijn als op Ibiza of Mallorca zijn de wachttijden voor Menorca ook een  stuk korter en moet je niet steeds wachten.   In het centrum kan je  de Ciutadella en het Mahon terug vinden als één van de meeste populaire vakantiebestemmingen. 

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht