Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Hoe begin ik met een woningrenovatie?

Er komt veel kijken bij een woningrenovatie. Zorg er daarom voor dat u een compleet uitgewerkt plan van aanpak heeft voordat u begint. Probeer in het plan van aanpak zo nauwkeurig mogelijk te zijn en zelfs de kleinste (misschien in uw ogen overbodige) details erin te verwerken. Een goed uitgewerkt plan creëert inzicht in de totale kosten en de tijd die de renovatie in beslag zal nemen. Bovendien verkleint u zo de kans op onvoorziene kosten als gevolg van extra werkzaamheden.

Vraag hulp

Uiteraard wilt u zo veel mogelijk zelf te doen om kosten te besparen. Kleine sloopwerkzaamheden, zoals het verwijderen van een keuken of het weghalen van een tussenmuur, vergt weinig specialistische kennis en kunt u dus vrij gemakkelijk zelf doen. Vraag hiervoor eventueel hulp aan uw vrienden en familie als u fysiek niet in staat bent om deze werkzaamheden te verrichten. Bent u totaal geen handige Harrie en kent u geen (hobby) klusjesman in uw directe omgeving? Dan zult u hulp moeten inschakelen bij een klusjesman of bouwbedrijf. Stuur offerteaanvragen naar meerde bedrijven, zodat u de beste service voor de beste prijs krijgt. Lees voordat u akkoord gaat met de offerte ook even de reviews van het desbetreffende bedrijf. Hierdoor zal u niet voor verassingen komen te staan.

Wat doe ik met al het afval?

Dit verschilt per gemeente en per project. Denk na over het soort afval dat vrijkomt bij de verbouwing en het beleid dat uw gemeente hiervoor hanteert. Soms komt het voor dat u vanuit de gemeente een container kunt huren, maar dit geldt niet overal. In steden zult u meestal een bedrijf hiervoor moeten inschakelen. Grofvuil Leiden regelt bijvoorbeeld sloopafval containers in Leiden en omstreken. Zo heeft vaak iedere stad een containerverhuur bedrijf.

Zoals al eerder is genoemd is het van belang om inzicht te hebben in het soort afval dat vrijkomt bij uw verbouwing. Bij Grofvuil Leiden kunt u bijvoorbeeld kiezen uit verschillende containers afhankelijk van het soort afval. Puinafval, bouwafval, houtafval zijn voorbeelden van verschillende categorieën waarin onderscheidt wordt gemaakt. Ook dit is deels gebaseerd op gemeentebeleid en kan per bedrijf en per stad verschillen. Containers Amsterdam heeft bijvoorbeeld andere categorieën containers dan Grofvuil Leiden.

http://www.afvalcontainersvlk.nl/container-huren-leiden/