Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Kinderen

Wat geef je als grootouders aan je kleinkind?

Opa en oma worden is een hele speciale gebeurtenis waar je maanden naar toe leeft. Ga je je kleinkind helemaal verwennen? Je wil er vast iets extra speciaals voor kopen als de baby is geboren en niet met een standaard cadeautje aankomen. Maar wat is nou echt een geschikt kraamcadeau om te geven aan je kleinkind? Hieronder lees je vijf tips die echt daarbij passen.

Kamertje of kinderwagen

De grote cadeaus worden vaak al gegeven als je dochter of schoondochter vertelt dat ze zwanger is. Het moet maar net in je budget passen uiteraard, maar dit is vaak iets dat ouders aan hun kinderen willen schenken en daar jaren voor hebben gespaard. Het is niet echt een kraamcadeau, meestal wil je alsnog iets geven als de kleine geboren is.

Aandenken

Je wil niet alleen een herinnering aan de geboorte geven, maar ook een aandenken aan jullie als grootouders. Dus iets van zilver, zoals een baby armbandje met naam, een haarlokdoosje of een bestekje. Dat zijn allemaal dingen die heel lang meegaan en waar een emotionele waarde aan hangt.

Spaarpot – rekening

Een mooi beginnetje van een spaarrekening, begeleid met een originele spaarpot met daarin een symbolisch bedrag. Het schijnt not done te zijn om een lege spaarpot te geven. Dat brengt ongeluk. Maar zo’n spaarbankboekje voor de kleine, waar je misschien jaarlijks nog een x bedrag op stort is wel heel bijzonder als je dat van opa en oma krijgt.

Kraammand

Extra leuk om als oma een kraammand samen te stellen met daarin verschillende cadeautjes. Van groot tot klein en voor de baby, de mama en in verschillende thema’s. Het kost wat tijd om iets leuks bij elkaar te sprokkelen, maar dan heb je echt iets bijzonders. Pak elk cadeautje mooi in en nummer ze van 1 tot 10. In de kraamperiode kunnen de ouders dan elke dag een nieuw cadeautje uitpakken voor de baby. Zo hebben ze er lang plezier van en is het ook iets dat ze nooit zullen vergeten.

Prentenboek

Samen lekker een boekje lezen. En als ze aan dat verhaaltje denken, denken ze meteen aan oma. Hoe leuk is dat. Juist prentenboeken zijn heel populair bij de allerkleinsten. Ze kunnen de verhaaltjes volgen via de afbeeldingen in het boek en later meelezen met de korte teksten. Laat je voorlichten in een goede boekwinkel of kijk wat de populairste prentenboeken van dit moment zijn.