Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Zo kun jij als ondernemer je bedrijf verduurzamen!

Het verduurzamen van een organisatie is een complex proces. Daarnaast is dit proces is voor elk bedrijf weer anders. Vaak wordt er gewerkt met slimme technologie en advies op maat om richting 100% schone energie te komen. Tegenwoordig zijn er vele manieren om als bedrijf duurzamer te opereren. Ben jij ondernemer en heb jij de ambitie om je bedrijf te verduurzamen? Met onderstaande tips weet jij hoe je je bedrijf duurzamer kunt maken!

Wie kan jou helpen?

Als ondernemer zijnde kun je er ook voor kiezen om een adviesbureau energietransitie in te schakelen. Een adviesbureau energietransitie kan jou en je bedrijf van een hoop advies voorzien omtrent de verduurzaming van je bedrijf. Ook is een EED audit belangrijk voor je bedrijf. Het is een verplichting die voortvloeit uit de Europese Richtlijn Energie-efficiëntie (EED). Het doel is om bedrijven en organisaties bewust te maken van hun energieverbruik en energiebesparingsmogelijkheden en te verduurzamen. Een EED audit geeft een gedetailleerd overzicht van alle energiestromen binnen je bedrijf. De EED audit geeft ook een overzicht van mogelijke besparingsmaatregelen en de te verwachte effecten. Zo weet jij precies waar jij met de verduurzaming het beste kunt beginnen.

Wat kun je aanschaffen?

Wanneer je meer duurzaam wilt gaan worden zijn er ook een aantal zaken die je kunt aanpassen om een meer duurzaam bedrijf te krijgen. Een eerste voorbeeld hiervan is het aanschaffen van zonnepanelen. Met het kopen van een zonnepaneel kun je je eigen stroom opwekken of je energieverbruik verlagen. Als de zonnepanelen op het dak liggen profiteer je het meest als je de stroom gebruikt op het moment dat je die ook opwekt. Zo verdien je de investering het snelste terug. Echter is het kopen van een zonnepaneel een flinke investering, maar zal het je op de lange termijn meer opbrengen. Daarnaast zou je als ondernemer ervoor kunnen kiezen om ledverlichting te gaan gebruiken. Ledverlichting kan ervoor zorgen dat je zuiniger bent in je energieverbruik. Ook zou je kunnen kiezen voor infraroodverwarming. Deze zorgt ervoor dat je duurzamer met je verwarming en dus met je energie zal omgaan.