Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Industrie

Zorg voor soepel lopende apparaten met een groefkogellager

Als u bij het produceren van apparaten en andere toepassingen gebruik maakt van een groefkogellager zorgt u voor soepele en daardoor uitstekende prestaties. Als een wiel of ander voorwerp om een as draait zonder dat hier een lager tussen zit, is de kans op slijtage door hoge wrijving groot. Daarom wordt in veel toepassingen een groefkogellager gebruikt om dit te voorkomen. De lager moet worden geolied of ingevet om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft lopen. In veel gevallen is dit oliën eenmalig, bij toepassingen waarbij er sprake is van hoge snelheden kan het nodig zijn om de kogellagers vaker te oliën. Hoe dan ook garandeert u optimale prestaties als u gebruik maakt van de juiste groefkogellagers in uw toepassing. Deze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

Met een kogellager verbetert u de prestaties

Als u kogellagers gebruikt in apparaten of voertuigen zorgt u ervoor dat wielen en tandwielen soepel lopen. Dat heeft ook een gunstig effect op het energieverbruik. Bepaalde groefkogellagers zijn speciaal ontworpen om het energieverbruik te verlagen. Daarnaast zijn er ook lagers beschikbaar die een opening hebben zodat ze met vloeistof kunnen worden gevuld en daarna afgesloten met een rubberen of metalen afsluiting. Welke groefkogellager u gebruikt, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en uiteraard van de toepassing waarin u de lager wilt gebruiken. De maten van kogellagers zijn redelijk gestandaardiseerd zodat u gemakkelijker uw keuze kunt maken.

Online kogellagers bestellen is nu mogelijk

Zoals veel onderdelen voor de productie van apparaten kunt u groefkogellagers gewoon online bestellen. U kunt hiervoor onder andere terecht bij de webshop van Sanders. Hier vindt u een breed assortiment groefkogellagers in diverse uitvoeringen. Daarnaast heeft Sanders ook veel andere onderdelen voor industriële toepassingen. U kunt ook terecht in één van de vestigingen van Sanders, te vinden in Den Haag, Bleiswijk en Wateringen. U vindt de adressen en overige contactgegevens op de website.

https://www.bernardsanders.com/