Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

De drie grootste drie rijles ongelukken van rijscholen

Of je nu nog bezig bent met rijles of allang een rijbewijs hebt, deze drie grootste rijles ongelukken heb je hopelijk nog niet meegemaakt. Je zult vast wel denken, wat kan er mis gaan met rijlessen? Met je rijinstructeur die de remmen bediend zal het toch wel goed gaan. Een stukje rijden, inparkeren en even een hellingproef uitoefenen. Nou, er zijn toch veel ongelukken bij rijlessen gebeurd met een grote impact. Lees de drie grootste rijles ongelukken in deze blog.

 

#1 Een tragisch ongeluk

Als er gevaar dreigt kan iedereen in principe op drie oermanieren reageren: vechten, vluchten of bevriezen. Helaas is de reactie in dit geval fataal geworden. Een grote nachtmerrie is werkelijkheid geworden wanneer een lesauto afsloeg op de spoorbaan en vervolgens de spoorbomen dichtgingen. De cursist rent uit de auto om een veilig onderkomen te zoeken terwijl de rijleraar blijft zitten. Het lijkt erop dat de rijleraar door de schrik en stress is bevroren van angst. De trein is frontaal tegen de auto aangekomen en de rijleraar heeft het dan ook niet overleefd. Een tragisch dodelijk ongeluk.

 

#2 Gevaarlijke inhaalmanoeuvre

Bij een ongeluk hoef je niet perse te denken aan de onkunde van de nog lerende cursisten. Zo is er in dit geval ook geen schuld aan de rijles leerling. Op een N-weg kwam de cursist namelijk een auto tegen die een auto wou inhalen waardoor de auto aan de kant kwam van de lesauto. Het gevolg? Zowel de lesauto als de auto die inhaalde moesten uitwijken waardoor de lesauto in de vangrail kwam. Wat dat betreft had het erger kunnen aflopen. Zo zie je maar weer dat een ongeluk in een klein hoekje zit en je er niet altijd wat aan kan doen.

 

#3 Een gevel in gereden

Je leest het goed. Een lesauto is de gevel van een gebouw binnengereden waarbij het pand zwaar is beschadigd en moest worden gestut. De lesauto is hierbij ook nog eens over de kop geslagen. Hier kon de cursist echter niks aan doen aangezien de auto een klapband kreeg. Toch is de schade er niet minder onder. Door de grote klap is de gevel kapot en zijn de stenen er rondom heen kapot en zijn er in de overige gevel scheuren in de muur. Tevens is de fundering aangetast door de trillingen en is er na een funderingsonderzoek geconstateerd dat de fundering hersteld moest worden. Het voordeel van een fundering herstellen is dat het tegenwoordig heel gemakkelijk en snel hersteld kan worden. Zo kan een organisatie, duurzaam funderingherstel, zelfs de fundering zonder geluidsoverlast en trillingen herstellen. Ondanks het gemakkelijk verhelpen van het probleem zijn dit soort ongelukken natuurlijk niet wenselijk.

 

https://www.duurzaamfunderingsherstel.nl/funderingsonderzoek.html