Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Toerisme

Tips om reisverzekeringen te vergelijken voor je reis

Je bent enthousiast om naar dat exotische oord te gaan voor je komende vakantie, maar om een zorgeloze tijd te hebben, is het verstandig om van tevoren wat tijd te investeren om ervoor te zorgen dat je alles goed geregeld hebt.

Volg deze checklist om er zeker van te zijn dat de financiën in orde zijn, dat je goed hebt ingepakt en dat de reisplannen zonder problemen zullen verlopen. Lees hier tips om een reisverzekering te vergelijken.

Zorg ervoor dat je paspoort en visum up-to-date zijn

De meeste landen eisen dat je paspoort nog zes maanden geldig is na terugkeer. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt je aan het paspoort ten minste negen maanden voor de vervaldatum te vernieuwen.

Controleer de vervaldatum van je paspoort nu, en als je moet vernieuwen, kijk dan op de website om de dichtstbijzijnde paspoort faciliteit te vinden.

Houd rekening met 10 tot 12 weken voor de paspoortaanvraag om te worden verwerkt. Als je het paspoort sneller nodig heeft dan dat, gebruik dan de versnelde service voor een extra vergoeding en ontvang het paspoort in vier tot zes weken. Particuliere versnel diensten kunnen het sneller doen, maar ze rekenen veel hogere kosten.

Dingen om mee te nemen voor het afsluiten van een reisverzekering

Bekijk al de bestaande verzekeringen (ziektekosten, auto, huiseigenaar/huurder) om na te gaan welke dekking je al hebt. Controleer bijvoorbeeld de huiseigenarenverzekering om na te gaan of verloren bagage gedekt is. Je kunt de klantenservice bellen voor hulp, maar je moet de informatie in de kleine lettertjes van de polis controleren.

Als de ziektekostenverzekering je zelfs in het buitenland dekt, dan heb je geen ziektekostenverzekering nodig. Als de polis ook diensten in het buitenland dekt, maar slechts tot een paar duizend dollar, dan kun je overwegen om een secundaire dekking te kopen, die in werking treedt zodra de primaire verzekering is uitgeput.

Lees over de dekking die wordt aangeboden door de uitgever van een kredietkaart die je gebruikt om reisarrangementen te betalen. “Premiumkaarten dekken vaak veel zaken, zoals bagage, dringende medische evacuatie, en overlijden en invaliditeit. Kaartuitgevers bieden ook voordelen bij geschillen met handelaars: Als de luchtvaartmaatschappij ervoor heeft gezorgd dat je niet op de bestemming aankwam en zij je niet wil terugbetalen of je geen bevredigend alternatief vervoer wil bieden, dan kan de creditcardmaatschappij jouw geld terugbetalen.

Reisverzekering vergelijken voor Curaçao

Van plan om een reisverzekering Curaçao af te sluiten of heb je al een dekking? Vraag jezelf af: Is dit de juiste dekking voor mij?

Niet alle ziektekostenverzekeringen zijn hetzelfde – aanbieders bieden verschillende dekkingsgraden tegen verschillende prijzen. De bestaande dekking of het plan dat je overweegt te kopen, is misschien niet de juiste voor jou.

Neem altijd de tijd om de volledige voorwaarden van de polis te lezen om er zeker van te zijn dat je weet wat wel en wat niet gedekt is. Het niet kennen van de uitsluitingen en beperkingen van het beleid kan je in gevaar brengen of uiteindelijk kost je duizenden.

https://www.vergelijkenvanreisverzekeringen.nl/