Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Onderwijs

De eerste stappen in het werkveld met een stage programmeren

Tijdens je opleiding programmeren zal je op een gegeven moment de eerste stappen in het werkveld moeten zetten. Een stage programmeren is meestal verplicht tijdens je opleiding. Een stage is een zeer goede manier om kennis te maken met het bedrijfsleven. Je gaat werken bij een echt bedrijf en niet meer fictieve opdrachten voor school uitvoeren. Je leert samenwerken met collega’s van allerlei leeftijden en ervaringsniveaus. De perfecte plek om veel kennis op te doen. Veel studenten zien dan ook hun stage programmeren als de eerste echte ervaring in het werkveld. En je leert er vaak veel meer dan in de schoolbanken.

Een stage programmeren zoeken

Een opleiding in programmeren is een zeer goede keuze. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar programmeurs. Ook naar leerlingen. Dus een stage vinden zal voor jou waarschijnlijk niet een al te groot probleem opleveren. Toch zul je er niet te licht over moeten denken. Een stage zoeken is hetzelfde als echt solliciteren. Je hebt te maken met veel concurrenten en zult goed uit de verf moeten komen. Denk er dus niet te licht over. Maak een goede brief en maak duidelijk waarom je bij juist dát bedrijf graag je geleerde theorie in de praktijk wilt brengen. Ook als je uitgenodigd wordt voor een gesprek zul je je goed moeten voorbereiden. Dus lees je goed in in het bedrijf en bereid je goed voor!

Een internationaal bedrijf of een klein familiebedrijf?

Een dilemma waar veel studenten voor staan: kies je voor een groot internationaal bedrijf voor je stage programmeren of kies je voor een klein familiebedrijf. Veel studenten denken snel de keuze te maken. Een groot internationaal bedrijf natuurlijk. Dat ziet er goed uit op je CV. Helemaal waar. Maar denk er aan dat zulke bedrijven vaak meerdere stageplekken hebben en minder tijd hebben om je persoonlijk te begeleiden. Kleine (familie)bedrijven hebben vaak meer tijd voor je. Leer kan er dus vaak meer leren. De keuze is aan jou!

https://fiks.nl/stage/ui-ux-design/